Масляна в Павлограді

Вже традиційно кожного року у Павлограді проходить свято Масляної з народними гуляннями та розвагами.

Українське свято Масниця (Колодій) припадає на останній тиждень перед Великим постом. У 2018 році Колодій триває з 12 по 18 лютого. У суботу зазвичай родини зустрічаються за великим святковим столом, жартують та веселяться — так зробила й уся павлоградська велика родина.

Під час міського свята, яке проходило 17 лютого  у сквері ім. Т. Г. Шевченка, на мешканців та гостей міста чекали привітання від творчих колективів, презентація млинців від підприємців міста, дитяча локація із розвиваючими іграми, караоке українських пісень, виставка-ярмарок хендмейду, меду, випічка, безкоштовні чай і млини. Також була представлена «Інтеркультурна локація» і розважальна програма «Масниця в різних країнах».

Гуляння зібрали сотні людей. Громаду привітали міський голова Павлограда Анатолій Вершина і народний депутат України Артур Мартовицький.

Традиційною родзинкою свята стало спалювання опудала Морени.

Щоб свято пройшло на найвищому рівні, чимало зусиль для цього доклали співробітники комунального підприємства «Затишне місто» Павлоградської міськради, яке очолює директор Василь Коріневський.

Робітники дільниці благоустрою разом з в. о. начальника Катериною Козюра, майстром Ларисою Бровенко, Наталією Кондратенко завчасно приготували територію скверу для прийому гостей. Також на комунальну службу лягла відповідальність за спорудження вогнища, на якому спалювали опудало Морени. Всі роботи були виконані професійно, з виконанням правил протипожежної безпеки.

 

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.