Боротьба зі сніговою стихією

Сніговий циклон, який накрив  Дніпропетровську област, привів до транспортного колапсу такі великі міста як Дніпро, Кривий Ріг, Новомосковськ.

Кількість опадів, що випали, значно перевищила місячну норму: за добу в Дніпропетровській області випало 40 см снігу при місячній нормі 30 см.

З раннього ранку 19 березня, початку робочого тижня, більшість жителів Дніпра виявилися заручниками своїх районів міста – велика частина міського електротранспорту, маршрутних автобусів і мікроавтобусів не змогли виїхати на свої лінії. Дніпряни опинилися в транспортному колапсі через завали неприбраного  снігу і добиралися на роботу пішки.

У цей час в обласному центрі, за офіційними даними, працювало 160 одиниць снігоприбиральної спецтехніки.

Для порівняння: одна така одиниця в Дніпрі обслуговує 5-6 тисяч жителів, а в Павлограді – всі 20 тисяч.

І навіть у таких нерівних умовах комунальна служба Павлограда більш гідно впоралася зі стихією, весь час виконуючи роботи по грейдування, очищенню та посипанню проїжджої частини в штатному режимі.

Завдяки завчасній підготовці по проходженню зимового періоду в Павлограді під пильним контролем міського голови Анатолія Вершини і депутатського корпусу, ситуація на дорогах міста в самий розпал снігової стихії була і продовжує залишатися повністю контрольованою.

А що таке по-справжньому не весняний березень, щосили відчули і в Західному Донбасі. Снігу випало так багато, що деякі будинки в приватному секторі засипало по вікна, а припаркованих на вулиці легкових автомобілів павлоградців було не видно під заметами.[read more=”Читати далі…” less=”Згорнути…”] 

Директор комунального підприємства «Затишне місто» Василь Коріневский розповів, що роботи з розчищення та грейдування міських доріг ведуться планово, згідно з документом “Опис та схеми закріпленіх територій з благоустрою м. Павлоград”, в т. Ч. КП “Затишне місто” Павлоградської міськради».

Для якнайшвидшого прибирання і вивезення снігу з вулиць Павлограда «Затишним містом» також була  додатково задіяна техніка приватного підприємства.

За даними диспетчерського центру «Затишного міста», з 18-го по 21-е березня комунальним підприємством було неодноразово розчищено 2994 км міських доріг і використано 240 тон посипальної суміші в боротьбі з ожеледицею.

З них тільки за один день, 19 березня, в самий розпал снігопаду, технікою  комунального підприємства під час роботи в цілодобовому режимі було неодноразово розчищено 586 км проїжджої частини, 20 березня – 910 км, 21 березня – 673 км.

Станом на 12.00. 19 березня вже практично вся центральна частина Павлограда була вільна від снігу.

Зараз комунальна служба в основному працює в приватному секторі.

Водії «Затишного міста» під час сніжної стихії також виїжджали на екстрені виклики.

18 і 19 березня ними була надана допомога водію і пасажирам мікроавтобуса на мосту через р. Гніздка. Тут авто відбуксирували з проїжджої частини в безпечне місце.

Така ж допомога була надана ще двом  автомобілям біля стели «Павлоград» в донецькому напрямку.

Під віадуком в мікрорайоні ПМЗ вночі 20 березня співробітники «Затишного міста» допомагали визволяти зі снігового полону дві фури, які, зупинившись, повністю перекрили рух на цій важливій ділянці дороги.

П’ять разів водії підприємства витягували зі снігових завалів автомобілі швидкої допомоги та буксирували їх до будинків пацієнтів, в міськлікарню, пологовий будинок, а також в цілодобовий міський травмпункт.  Це відбувалося на вулицях ім. Степового фронту, Тиха, Центральна, Дніпровська, Тімірязєва.

На тему роботи міської комунальної служби в соціальних мережах було написано чимало коментарів. Більшість з них є подяками за допомогу, надану жителям під час стихії.

Однак є в місті і деякі сердиті люди, які скаржилися на те, що їм «доводиться ходити по «собачих стежках».

Таким необізнаним жителям ще раз нагадуємо, що тільки за два дні стихії комунальним підприємством «Затишне місто» було неодноразово розчищено аж дві тисячі кілометрів доріг!

З такою продуктивністю більше не працювала жодна комунальна служба в Дніпропетровській області![/read]

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.