В гостях у притулку для тварин побував 10-А клас Павлоградської ЗОШ № 9

Дльниця відлову та тимчасового утримання бездоглядних тварин КП «Затишне місто» 4 жовтня гостинно відкрила двері школярам 10-А класу ЗОШ №  9 м. Павлограда.

Учнів радо зустрічали начальник дільниці благоустрою Ольга Пасюгіна, лікар ветеринарної медицини Вікторія Марченко, спеціаліст з відлову безпритульних тварин Наталія Новікова, майстер Олена Бабенко, робітники, які тут опікуються четверолапами, що живуть у вольєрах.

Гості приїхали разом зі своїм класним керівником Тетяною Копил та привезли прекрасний подарунок: майже 50 кг сухого корму для собак.

 

Даний захід відбувся в рамках Всеукраїнського Уроку доброти, який започаткувало Міністерство освіти разом з лігою «Пухнаста лапа». 4 жовтня весь цивілізований світ відзначає День захисту тварин. Як розповіла в інтерв’ю Павлоградській телерадіокомпанії директор ЗОШ № 9 Аліса Рябова, очолювана нею школа відправила свою заявку і була включена в перелік шкіл України, які долучилися до цього гуманного заходу.

У цей день у школі пройшла ціла низка заходів, у ході яких відбулося знайомство з волонтерами та жителями, що принесли  своїх тварин на уроки доброти. Багато емоцій подарував школярам і притулок для бездоглядних тварин.

Юнаки й дівчата відвідали виставкову зону, в якій утримуються тварини, що стоять першими в черзі на «усиновлення» новими господарями. Для школярів  також провели екскурсію по притулку і дали можливість якнайближче  познайомитися з цим живим світом братів наших менших. Юні гості побачили, як для тварин будуються зимові вольєри, щоб ніхто з них не потерпав від морозів та непогоди. Багато хто з учнів вперше дізнався про існування цього  міського об’єкта та про його призначення гуманними методами регулювати кількість  диких тварин на вулицях міста.

Детально про це школярам розповіла Ольга Пасюгіна. Вона підкреслила, що робота дільниці знаходиться під пильним контролем міського голови Павлограда Анатолія Вершини і директора КП «Затишне місто» Василя Коріневського.

«Завдяки нашому меру, депутатському корпусу міськради, директору комунального підприємства притулок продовжує отримувати обладнання та медпрепарати для операційної, а також техніку для побутового обслуговування притулку, – підкреслила О. А. Пасюгіна. – В числі останніх маємо нові  мікроскоп, електронні ваги, пральну машину, миючі засоби в достатній кількості.»

Діти та вчитель поцікавилися, чи задоволені тут їхнім подарунком?

 

Оглянувши принесені гостями пакунки з сухим кормом, ветлікар підтвердила, що таким же продуктом зараз у притулку годують всіх відловлених собак.

«Завдяки особистому контролю міської влади у вересні було отримано 2 тонни корму від найкращого українського виробника «Рекс», – сказала Вікторія Марченко.  – Завдяки цьому харчуванню тварини почали добре набирати вагу.»

Школярам та їхній вчительці було приємно зустрітися зі спеціалістом дільниці Наталією Новіковою, яка є випускницею цієї ж школи. Вона працює в «Затишному місті» недавно, але вже зарекомендувала себе гарним професіоналом. Ця невеликого зросту, худорлява дівчина займається такою відповідальною і досить небезпечною справою як відлов бродячих тварин.

На запитання, як вона працює, Наталія Новікова розповіла, що завжди діє згідно обставин. «Є такі собаки, які йдуть в руки відразу ж після того, як їх погладиш чи пригостиш, – посміхнулась співрозмовниця, – але зовсім інша справа, якщо в очах у тварини настороженість і відверта лють. Але я з упевненістю заявляю, що 80% вуличних собак адекватні і не агресивні».

Звичайно ж, ця думка спеціаліста спочатку викликала недовіру у слухачів. Тим паче, що останнім часом у соцмережах з’явилося багато нових повідомлень про те, що вуличні собаки кусають людей.

На це Наталія Новікова відповіла, що багато в чому винні самі ж жителі міста. А саме ті з них, хто у дворах підгодовує безпритульних тварин, створює всі умови для їхнього розмноження.»

Адже таким чином ці прикормлені собаки перетворюються на охоронників двору, що захищають його мешканців від чужинців.  А цими «чужинцями» є всі перехожі.

Ця відверта розмова налаштувала на таку важливу тему як гуманне співіснування людини і тварини в цивілізованому суспільстві. В тому числі й на те, що ми відповідальні за всіх, кого приручили, і не маємо морального права викидати на вулицю котів і собак. Мабуть, можна говорити, що організатори заходу, присвяченого Дню захисту тварин, і всі, хто їм у цьому допомагав, досягли своєї мети. Адже було видно, що багато школярів вдумливо слухали розповіді дорослих і виходили за межі дільниці з новим поглядом на оточуючий світ.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.