Лариса Бровенко: «Не бійтеся брати тварин з притулку – це люблячі та вдячні вам чотирилапі істоти»

Наша бесіда з майстром КП «Затишне місто» Ларисою Бровенко проходила в кабінеті АБК ділянки вилову і тимчасового утримання бездомних тварин на вулиці Харківська, 8-а в Павлограді. Саме тут завжди починається розмова з відвідувачами, які приїхали вибрати собі друга з вольєра в муніципальній установі. Тут же оформляються документи для передачі тварин в добрі руки.

Також у цих стінах відбуваються радісні зустрічі господарів зі своїми вихованцями, які загубилися, але змогли знайтися завдяки фотографіям, опублікованим на сайті «Затишного міста» і на його сторінці в фейсбук.

Лариса Вікторівна згадала, як в цьому кабінеті близько місяця тому на радощах мало не перевернув всі меблі «потеряшка» старффордширский тер’єр. За ним тоді після двох діб перебування в притулку приїхав його господар разом з «групою підтримки».

«Цього породистого пса ми зловили, коли він бігав у районі Дитячого парку, – сказала майстер, – при першому погляді на пса я відразу згадала, що десь уже бачила його раніше. І коли за «стаффом» приїхав власник на ім’я Олег, то він впізнав мене першим. Як виявилося, цей павлоградець зі своїм вихованцем на прізвисько Лорд постійно приходить в парк 1 Травня займатися спортом. У свою чергу, для співробітників дільниці благоустрою дане місце в районі міського пляжу є постійною зоною благоустрою. Віднині після нашої щасливої ​​зустрічі в притулку на території парку ми починаємо спілкуватися як старі-добрі друзі. Такі моменти дуже радують, і хотілося, щоб їх було якомога більше. »

Для працівників ділянки дуже важливо, щоб дружба кожного нового власника і його вихованця з притулку була міцною і довгою. Для цього співробітники в обов’язковому порядку грунтовно розмовляють з гостями. Л.В. Бровенко розповіла про те, як відвідувачам допомагають вибрати собаку, з урахуванням всіх побажань і можливостей:

«Перше, про що ми завжди запитуємо: з якою метою людина прийшла обирати собі собаку? – сказала Лариса Вікторівна. – Адже мета різна:  хтось хоче знайти активну собаку для заміських прогулянок, комусь потрібен  собака-домосід, або пес для охорони будинку. Дуже важливо враховувати всі нюанси, адже лежень не буде фанатом прогулянок, а голосно гавкаючого охоронця  не зробиш улюбленою м’якою іграшкою».

Майстер також підкреслила, що завжди необхідно пам’ятати про те, що вихованці з притулку ранимі, дуже часто це – тварини зі складною долею – їм потрібна турбота і ласка. Деякі з тутешніх собак, колись були домашніми, але потім з різних причин опинилися на вулиці. За кожним собачим життям стоїть справжня трагедія: когось викинули, хтось загубився, а чиїсь господарі померли, чиїсь – переїхали, не вважаючи за потрібне забрати з собою чотириногого друга. Об’єднує їх усіх одне – бажання знайти оселю. Головне правило – не пресувати і ставитися до тварини з ласкою. Не треба  карати тварину за погризене взуття або калюжу на підлозі, якщо ви не виробили  графік триразового вигулу.

Спеціаліст по вилову тварин Наталія Новікова розповіла про такий нюанс. «З усіма тваринами треба поводитися послідовно. Помилка багатьох господарів в тому, що сьогодні у нас один настрій, завтра інший, сьогодні дозволив, завтра заборонив. Але ж тварина не розуміє, чому вчора було не можна, а сьогодні вже можна. »

Найчастіше це стає причиною того, що деякі люди повертають тварин назад в притулок. Таких випадків мало, але вони все ж є, і завжди болем ранять співробітників «Затишного міста». Адже це майже те ж саме, як взяти з дитячого будинку малюка, а потім повернути його назад зі словами «не підійшов».

Але, на щастя, переважна більшість людей відповідально ставляться до свого вчинку. За офіційною інформацією, за час роботи ділянки вилову і тимчасового утримання тварин КП «Затишне місто» Павлоградської міськради було передано в добрі руки 110 собак. Це при тому, що всього за цей час було виловлено 236 безпритульних тварин. Тобто, практично половина раніше нікому не потрібних бродячих звірят знайшла свої  оселі. За цей час стерилізовано 35 собак, деякі з них передані в добрі руки. Решта стерилізованих і адаптованих до життя поруч з людьми тварин були випущені в своє звичне середовище, де вони будуть жити далі, не маючи можливості давати потомство. Такими гуманними методами в Павлограді вирішується проблема регулювання чисельності бездомних тварин з початком роботи ділянки.

Співробітники КП «Затишне місто» сподіваються, що з настанням весни рубрика сайту комунального підприємства «Ми знайшли дім» почне активно поповнюватися новими фотографіями. Для цього треба зателефонувати на номер 095 278 79 11 і приїхати в притулок на вулицю Харківська 8-а, де на вас дуже чекають.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.