Спільна боротьба з наркорекламою

Завдяки ініціативі активіста Юрія Малімонова, яку підтримала влада  Павлограда, у місті проходять заходи по боротьбі з рекламою наркотиків на фасадах будинків, парканах, автобусних зупинках та інших спорудах.

Ці убивчі написи найбільшу загрозу становлять тоді, коли з’являються навіть на стінах навчальних закладів. Такі графіті з номерами та адресами соціальних мереж наркодилерів молодь бачить щодня та підсвідомо запам’ятовує інформацію. На одному багатоповерховому будинку з різних боків може бути по 4-5 реклам наркотиків. Доходить до того, що її малюють навіть у під’їздах, де живуть продавці-бариги. Це ганебне явище поширюється майже по всіх українських містах.

У Павлограді представники громадського формування Національні Дружини активно співпрацюють з КП «Затишне місто», допомагаючи його співробітникам зафарбовувати такі злочинні написи. Підприємство надає хлопцям фарбу і отримує від них фотозвіти.

Про подальші спільні кроки під час зустрічі говорили директор комунального підприємства «Затишне місто» Василь Коріневський і відомий активіст, десятник Національних Дружин Юрій Малімонов. Розмова відбулася 18 лютого в кабінеті директора КП, в ході якої було знайдено багато нових точок порозуміння.

Так, активіст наголосив, що Національні Дружини на сьогодні мають багато різних проектів. Вони спрямовані на те, щоб захистити українців від соціальної деградації, кидаючи виклик «наливайкам», наркопритонам, гральним автоматам. Перш за все, цим повинні займатися правоохоронці, але представники громадського формування як небайдужі мешканці не можуть мовчки спостерігати за ситуацією.

Юрій також розповів, що прийняв рішення звернутися з письмовою пропозицією до міського голови Павлограда Анатолія Вершини дати спільну відсіч наркорекламі і знайшов від мера підтримку. Після  команди очільника міста відразу ж була створена спільна група за участю співробітників міськвиконкому та активістів Національних Дружин.

Жителі міста знають, що через деякий час після початку її роботи на Юрія Малімонова був спричинений жорстокий напад. Потерпілий ледве залишився живий. Громадськість була обурена нахабністю бандитів. На щастя, активіст вже поправляється і думками вже давно повернувся до громадських справ.

Під час даної розмови з директором «Затишного міста» Юрій підкреслив, що з порозумінням ставиться до того, що у цього підприємства не вистачає людського ресурсу, щоб боротися з наркорекламою.

Директор КП, у свою чергу, розповів про факти, коли до працівниць «Затишного міста» під час зафарбовування ними нарконаписів на будинку та на автобусній зупинці неодноразово підходили незнайомі молодики з погрозами.

Як бачимо, наркомафія поводить себе дуже нахабно. Тому вважаємо, що у відповідь всім павлоградцям необхідно згуртуватися і дати відсіч. Так, балансоутримувачам, ОСББ та всім іншим власникам нерухомості потрібно відслідковувати, яка саме реклама розміщується на спорудах. Тобто, мова йде про те, що відповідати за чистоту своїх стін повинні господарі всіх форми власності, розпочинаючи з соціальної сфери і закінчуючи приватною.

З пропозиціями узгодити такі питання активісти Національних Дружин планують найближчим часом звернутися до депутатського корпусу Павлоградської міськради.

Крім того, зараз на часі в осередку Нацдружин у Павлограді знаходиться ще один важливий проект під назвою «Зупинимо догхантерів!» Його автори виступають за те, щоб люди, які жорстоко поводяться з тваринами, були покарані у передбачуваний законом спосіб. Також це стосується і тих осіб, які НАВМИСНО цькують собак на людей! Недоброзичливці огульно звалюють провину за минулорічні отруєння тварин на комунальників, але фактично ніхто не розбирався у цих фактах. Доказів, які б свідчили проти працівників КП,  немає!

Позиція однодумців з Нацдружин полягає в тому, щоб разом з КП «Затишне місто» ретельно розслідувати кожний такий нещасний випадок з собаками, збирати докази і передавати справу до рук служителів Феміди.

Така позиція була схвалена керівником комунального підприємства. Василь Вікторович підкреслив, що «Затишне місто» завжди радо співпрацює з громадськістю, якщо це йде на користь павлоградцям. Він запрошує на підприємство активістів, волонтерів, молодь зі щирими намірами разом робити добрі справи для містян.

У цілому, шанобливе ставлення саме Юрія Малімонова до співробітників міської комунальної служби приємно вразило. Під час щирої бесіди, наприклад, стало відомо, що в родині цього активіста його рідний дядько колись був двірником. У свій час працюючи в Харкові на заводі, його родич ще й одночасно підробляв в ЖКГ.

«Дядько зранку вставав підмітати двір, потім йшов на заводську зміну, а через 8 годин ввечері знову брався за мітлу, – сказав Юрій. – За це йому виділили квартиру. Я вважаю, це правильно, що двірники мали соціальні пільги, і подібні традиції необхідно зберігати.»

Василь Коріневський тепло потиснув руку співбесіднику в знак розуміння необхідності підвищувати престижність професій комунальної сфери.

«Ще з дореволюційних часів люди, які займалися санітарною очисткою, мали такі переваги як безкоштовний проїзд в  транспорті, а найголовніше – це дійсно було безкоштовне отримання службового житла, яке з часом ставало їхньою приватною власністю, – сказав Василь Вікторович. – Двірник колись взагалі вважався господарем двору, працював у білому фартуху, зі свистком на грудях. Представник цієї професії  був ще й надійним стражем порядку, поважним помічником поліцейського. Сучасному суспільству необхідно взяти цей досвід на озброєння, щоб у відділах кадрів стояли черги на працевлаштування».

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.