Зібраний на Соборній площі Павлограда сніг тепер запобігає горінню сміттєвого полігону

Павлоградський «везувій», а саме так  жителі міста називають полігон побутових відходів (ППВ), через своє переповнення сміттям постійно і періодично розпочинає самозайматися. Тоді чадний сморід від його вогнища та тління ядовитим димом отруює навколишнє середовище. Під час таких самозаймань полум’я на сміттєзвалищі доводиться гасити великою кількістю води з поливомийних спецавтомобілів комунального підприємства «Затишне місто» та пожежної частини.

У такі надзвичайні для регіону періоди на боротьбу з вогняною стихією  оперативно виходять  десятки, а інколи й сотні співробітників комунальних підприємств міста, Національної поліції, МНС, служби швидкого реагування.

Складність гасіння пожежі полягає в тому, що тління та вогонь вирують не тільки на поверхні, а й на глибині до 35-ти метрів.  Тому загасити його повністю  не вдасться. Сміття ж настільки утрамбоване, що самозаймається не тільки в теплу пору року, а горить і тліє навіть пізньої осені та взимку. Влітку до постійного джерела загоряння додаються сонячні промені. Через палюче сонце та подуви вітру відбуваються ще більш часті та сильні займання.

Тому цей місцевий «везувій», що був заснований ще 1963 році на місці глиняного урочища, через свої вируючі в його нутрі хімічні реакції, так і буде залишатися великою проблемою для Павлограда. Міська влада на чолі з головою Павлограда Анатолієм Олексійовичем Вершиною вирішує цю складну проблему шляхом будівництва нового полігону.[read more=”Читати далі…” less=”Згорнути…”] 

Трудовому колективу КП «Затишне місто»  Павлоградської міськради  під керівництвом Василя Вікторовича Коріневського доводиться прикладати багато зусиль, щоб, по можливості, завчасно попередити  наступне самозаймання. Під керівництвом майстра дільниці благоустрою Віталія Анатолійовича Вишнякова постійно проводиться моніторинг стану поверхні звалища, під особливим контролем знаходяться її найбільш проблемні місця.

У поточному році, завдяки ініціативі команди інженерно-технічних працівників під керівництвом директора КП «Затишне місто»  вперше випробовується новий спосіб боротьби з вогняною стихією з допомогою снігу.

Весь зібраний на території Соборної площі сніг було вирішено вивезти на полігон та  висипати безпосередньо в тих місцях, де раніше вирували пожежі, а також в зонах найбільш ймовірних самозаймань.

Такий підхід до вирішення проблеми був повністю підтриманий міським головою.

Як розповів Василь Вікторович,  підприємство вирішило недоцільним возити на сміттєзвалище той легкий пухнастий сніг, який 1-3 березня засипав весь Павлоград.

«Ми пішли по найбільш раціональному шляху, – сказав директор «Затишного міста». – Для цього дочекались, доки цей природний матеріал стане найбільш мокрим і важким. З цією метою було започатковано проведення щодобового контрольного зважування снігу. Потім нам допомогла сама матінка-природа тим, що пройшов сильний дощ. І відразу ж після цього була дана команда діяти.»

Також В.В. Коріневский підкреслив: «Для того, щоб не упустити дорогоцінний час, «Затишне місто залучило до вивезення снігу на ППВ додаткові одиниці автотранспорту, яке надало підприємство «Євробудплюс». Таким чином  сніг вивозився не тільки автомобілем «МАЗ» КП «Затишне місто», а й  вантажівками КАМаз і DAF підрядника.

Станом на 12 березня на полігон було вивезено більше 700 тонн снігу. В даний час ці роботи все ще  продовжують тривати.

На звалищі сніг щільно трамбується  бульдозером в кілька шарів. З настанням тепла він почне танути нути, і його талі води будуть поступово проникати в самі глибини сміттєвих пластів.

Таким чином комунальне підприємство «Затишне місто» намагається вирішити  одночасно кілька завдань. По-перше, крім боротьби з загрозою потенційних пожеж на міському звалищі, одночасно упорядковується територія міста.

Брати сніг саме з  Соборної площі було вирішено тому, щоби цей виробничий процес не перешкоджав ситуації на дорогах міста.  Водії, пасажири та пішоходи Павлограда не можуть поскаржитися на те, що їм дошкуляють вантажівки  та навантажувачі, які в цей час займаються благоустроєм біля снігових наметів.

По-друге, відбувається значна економія коштів міськбюджету. Адже доставка такої ж кількості води спецтехнікою на полігон обійшлася б у 3-4 рази дорожче.

Ось це і є та сама чиста економія коштів платників податків Павлограда.[/read]

 

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.