Масштаб зеленої толоки в Павлограді вражає!

Під час весняної толоки в 2019 році на території зелених зон у Павлограді спільними зусиллями планується висадити приблизно 7000 молодих дерев.

Такої дружньої великомасштабної акції по озелененню, яка розпочалася 5-6 квітня, Павлоград ще не знав. Завдяки міському голові Анатолію Вершині, депутатам Павлоградської міськради, комунальним підприємствам, компанії ДТЕК, підприємствам та організаціям всіх форм власності, ОСББ, всім небайдужим жителям вдалося зробити те, що буде з часом буде приносити величезну користь навколишній природі і всім нам.

Проведення такої великої зеленої акції стало можливим завдяки тому, що міській владі вдалося знайти потрібні слова, до яких прислухалися всі однодумці. Їх суть в тому, що благоустрій  та  санітарний  стан рідного міста – це питання, яке стосується не лише комунальних служб,  а  й  кожного мешканця. Залишатися байдужим та чекати, що хтось інший займеться благоустроєм чи посадить нове дерево, є неприпустимим. Тому й прозвучало звернення до всіх людей, які щиро люблять свій край, свою землю: прийти на толоку та докласти максимум зусиль, щоб Павлоград ще більше зазеленів, засяяв чистотою і затишком.

Під час посадки практично до кожного деревця долучилися руки співробітників комунального підприємства «Затишне місто», яке очолює директор Василь Коріневський. Ці професіонали тепер будуть доглядати за деревцями, поливати їх, щоб вони добре прижилися.

Перший етап робіт розпочався у п’ятницю, 5 квітня на територіях шкіл та дитсадків, лікарень  та прибудинкових територій. Трудитися вийшли депутати міськради, директори шкіл, вчителі, учні, лікарі, колективи дитячих дошкільних закладів. У цей же день, зокрема,150 дерев в парку ім. 1 Травня посадили співробітники «Еко-Комунтранс», а в Дитячому парку  50 саджанців – група депутата Олександра Батурінця. Всього за п’ятницю було висаджено близько 700 зелених насаджень.

Далі  до заходів з озеленення долучилося Управління комунального господарства і будівництва разом з КП «Павлоград-Світло», шахтарі компанії ДТЕК на чолі з Генеральним директором Павлоградвугілля Сергієм Вороніним і менеджером з адміністративної діяльності Андрієм Чернецьким. Разом з городянами в парку працював секретар Павлоградської міської ради Євген Аматов.

Роботи в різних мікрорайонах проходили при постійній чіткій координації та професійній підтримці співробітників комунального підприємства «Затишне місто». Завдяки КП були завчасно виконані  всі попередні справи: придбання та доставка саджанців, буріння ямок.

Безпосередня допомога та поради  надходили від начальника дільниці благоустрою «Затишного міста» Ольги Пасюгіної та команди майстрів: Лариси Бровенко, Катерини Козюра, Лілії Вершина, Анатолія Тригубова, Раїси Бондарєвої. Дмитра Авраменко, Віктора Захарова.

«Тільки за день в парку імені 1 Травня посадили майже 2 тисячі молодих дерев, – сказала Ольга Пасюгіна, – над посадкою працювали близько 200 чоловік. Садили дуби, акації, липи, берези, горобини, граби та софори».

Про організацію робіт розповіла менеджер з комунікацій ДТЕК ШУ “Тернівське” Олена Усенко. Вона підкреслила, що на суботник вийшли по 50 чоловік від кожного шахтоуправління ДТЕК Павлоградвугілля Все це – у вільний від роботи час. Посадка саджанців шахтарями розподілилася по 4-м міським паркам: імені 1 Травня, Комарова, Машинобудівників (біля ПМЗ) і в парку  мкр. ім. 18 Вересня.

Шахтарі вийшли з сім’ями, взявши свій інвентар.

У цілому, в зеленому суботнику в Павлограді у цей день прийняло участь понад 700 осіб.

І ці роботи з озелення в місті продовжують тривати.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.