Санітарна та омолоджуюча обрізка дерев

Комунальному підприємству «Затишне місто» приємно спостерігати, як дерева, що відразу після омолоджуючої обрізки мають не дуже естетичний та привабливий вигляд, стають справжніми красунчиками  через 3-5 років. Даний вид робіт з благоустрою міської території КП проводить згідно  затверджених «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», а також  «Виробничної програми КП «Затишне місто».

У зимові місяці, коли у грудні-лютому температура повітря не опускається нижче 10 градусів, проводиться санітарна та омолоджуюча обрізка . ЇЇ перевагою в зимовий період є те, що дерева знаходяться в стані спокою і відтак піддаються меншому стресу. Для озеленювачів перевага в тому, що зрізи виходять якісніші і точніші. Повна відсутність листя дозволяє об’єктивніше оцінити стан крони, виявити її недоліки і заздалегідь скласти правильний план проведення робіт. Молоді гілки завжди зберігаються, на відміну від старих та аварійних. У результаті, відростання дерев стає більш інтенсивним, стимулюється ріст нових пагонів.

На доказ  цих слів наводимо фото та відеозйомку дерев, над якими у кінці лютого попрацювали озеленювачі дільниці благоустрою «Затишного міста». Ці фото  зроблені за адресою: вул. Дніпровська, 438.  Для порівняння: поруч з ними ростуть ті дерева, які були обрізані рік-два тому. Добре видно, як старі, майже 40-річні тополі, вже пустили багато молодих гілочок і таким чином отримали друге життя.

Також наводимо приклад того, як густо відросла алея тополь та каштанів по обидва боки вулиці Західно-Донбаська. Всі ці старі дерева піддалися санітарній та омолоджуючій обрізці 5 років тому. Якби ця робота своєчасно не була проведена, ситуація була б зовсім іншою. Над міською дорогою височіли б високі аварійні дерева, що несуть потенційну загрозу учасникам дорожнього руху та пішоходам.

Комментирование на данный момент запрещено, но Вы можете оставить ссылку на Ваш сайт.

Комментарии закрыты.