Робочий день інспекторів з благоустрою в мікрорайоні Шахтобудівників

В зимових погодних умовах, на виконання щотижневих оперативних нарад міського голови Павлограда Анатолія Вершини з керівниками комунальних підприємств та працівниками апарату міської ради, активізувала свою роботу інспекція з благоустрою комунального підприємства «Затишне місто» на чолі з директором Василем Коріневським.

Одне із основних питань, яке знаходиться на особливому контролі в холодну пору року – це стан розчищення території міста від снігу та льоду, в тому числі прилеглих територій, згідно паспортів з благоустрою всіх об’єктів господарювання.

За завданням міського голови, інспекція з благоустрою, яку очолює Володимир Соловйов, щоденно моніторить ситуацію по місту та вживає необхідних заходів щодо недопущення надзвичайних ситуацій, травмувань жителів міста. [read more=”Читати далі…” less=”Згорнути…”]

Всім керівникам підприємств, установ, організацій, об’єктам господарювання всіх форм власності  були завчасно доведені їхні обов’язки згідно пунктів Закону України «Про благоустрій», а також відповідальність у разі їх невиконання.

7 лютого в Павлограді знову випав сніг, і трудовий колектив «Затишного міста» продовжує працювати в посиленому режимі, обробляючи вулиці та пішохідні тротуари протиожеледними матеріалами. Тривають роботи по прибиранню снігу та його вивезенню за межі міста.

Як виконують свої обов’язки підприємці на своїх прилеглих територіях, ми розповімо на прикладі одного дня роботи співробітників інспекції з благоустрою  в мікрорайоні Шахтобудівників. Саме сюди журналіст вирушив разом з інспекторами Сергієм Сербіним та Олександром Шкуропатом.

Рейд проводився разом з майстром нещодавно відкритої  дільниці  КП «Затишне місто» по вулиці Підгірна, 19-А, Олександром Поляковим.

Робота інспекторів та майстра розпочалася з найбільш людного місця в мікрорайоні – це місцевий ринок та супермаркет «Варус».

«Ми наразі стоїмо в напрямку вулиці Дніпровської, і мушу сказати, що по праву руку від нас по проспекту Шахтобудівників розміщені найбільш слухняні об’єкти господарювання, – підкреслили працівники «Затишного міста». – Це  адміністрації ринку. супермаркетів «Варус» та  «Капі». відділення «Райффайзен Банку», аптека «Руан». Вони тримають у своєму штаті двірників, які своєчасно розчищають сніг, посипають прилеглу територію, прибирають сміття.»

«Найкращим прикладом прибирання прилеглої території на ПШБ слід вважати магазин «Автозапчастини», – сказав О.А. Поляков. – Він знаходиться неподалік від автобусної зупинки, де завжди багатолюдно. Задля комфорту своїх покупців та всіх жителів адміністрація слідкує, щоб прилегла територія була вичищена до блиску.»

Тому свій нинішній візит інспекторам довелося  нанести тим об’’єктам господарювання, що знаходяться навпроти. Перш за все з’явилася нагальна потреба завітати в магазин декоративної косметики «Простор». Тут на східцях лежали сніг та льод, так, що неможливо було на них ступити, щоб не впасти.

Оскільки адміністрація цієї торгової точки вже не вперше ігнорує зауваження інспекції з благоустрою, то інспектору  Олександру Шкуропату довелося виписати адміністративний протокол.  Він був вручений завідуючій магазину, якій роз’яснили, що після цього слід чекати  запрошення на адмінкомісію для прийняття рішення про штрафні санкції.

Наступним закладом, в  який завітав інспектор Сергій Сербін, став ломбард, юридична адреса якого: проспект Шахтобудівників, 4. Сергій Олексійович виписав і передав касиру Лілії Щербині відразу два приписи: про відсутність проведених протиожеледних заходів на прилеглій території та відсутність урни для сміття. Адже урна ємкістю 40 літрів обов’язково повинна  тут стояти.

До речі, така ж ситуація з відсутністю урн рік тому була біля продуктового магазину «Мала кишеня», секонд-хенду «Талора», магазину канцтоварів.

Адміністрації цих торговельних точок вчасно виконали зауваження, і тепер жителям є куди викидати чеки та  інше сміття зі своїх кишень.

До нещодавно відкритого магазину «М’ясний» інспекторам, як, наразі, і всім покупцям, також доводилося заходити з великою обережністю, бо його східці нагадували ковзанку. Викладені плиткою, слизькі та не посипані протиожеледною сумішшю, вони являли собою небезпеку для здоров’я людей.

Після подання припису в руки менеджера магазину та дзвінка на «гарячу лінію» в головний офіс цього торгового об’єкта, що знаходиться в Харкові, відразу ж знайшовся вихід з цієї незадовільної ситуації. Працівниця магазину, з віником та киркою в руках, зайнялася  очисткою східців та прилеглої території. Це відбувалося в присутності покупців, які сказали багато слів  вдячності працівникам інспекції.

До речі, приємно бачити, що зараз на східцях магазину «М’ясний” навіть покладена добротна  коврова доріжка.

Так само оперативно відреагували на зауваження інспекторів керівник поштового відділення і власниця магазину «Талісман». Перша отримала припис, а друга – адмінпротокол. На фото читачі мають змогу побачити, як оперативно розпочався благоустрій ганку поштового відділення, кожний день якого відвідує, перш за все, багато пенсіонерів.

До речі, всі приписи, які в цей день видали відповідальним особам Сергій Сербін та Олександр Шкуропат, носили характер «виконати негайно». Адже всі такі ситуації, які стосуються проведення протиожеледних заходів, розчищення та вивезення снігу, відносяться в місті до рядових, але все ж таки надзвичайних ситуацій. В особливих випадках інспектори мають право відразу ж виписувати протоколи з їх наступним розглядом на адмінкомісії Павлоградського міськвиконкому.

 

Як сказав начальник інспекції з благоустрою Володимир Соловйов, з початку 2018 року в місті Павлоград всього було складено 72 приписи та  27 адмінпротоколів за порушення правил благоустрою. Згідно з ними, порушники фізичні особи можуть бути оштрафовані на суму від 340 до 1360 гривень, юридичні особи – на суму від 850 до 1700 гривень.

Також за словами В.В.Соловйова, з початком 2018 року вже більше, ніж 200 жителів міста  звернулися до інспекції з проханнями вирішити їхні питання з благоустрою.[/read]

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий

Вы должны быть авторизованы, чтобы разместить комментарий.